Cum m-a ajutat Magia Ordinii

Auzisem de cartea minune a lui Marie Kondo despre cum sa faci ordine si stiam ca am nevoie de ea. Am cumparat-o si am pus-o frumos in biblioteca la dospit, caci nu eram pregatita sa fac pasul asta.

Intr-un final, acum vreo 2 luni, trebuia sa pun un birou pe un loc unde aveam un stender un haine, asa ca am decis ca e timpul sa imi fac curaj pentru marea curatenie.

M-a ajutat Magia Ordinii? Da, pot spune ca m-a ajutat, ca mi-a dat impulsul sa trec la fapte. Am gasit informatii utile, cum ar fi ca decat sa iei fiecare camera in parte, o iei pe categorii, ca faci o gramada mare din acea categorie – asa iti dai seama cat de multe ai – si altele. A fost insa presarata si cu idei cu care nu am rezonat – ii multumesti gentii ca te-a ajutat sa duci ziua la bun sfarsit inainte sa o pui la locul ei sa se odihneasca pana a doua zi.

Ideea e ca am strans niste saci buni de diverse, in mod special haine, pe care mi-am propus sa le dau cuiva care chiar are nevoie. Numai ca, de 2 luni inca stau cu sacii pe balcon. Desigur, in mod special din vina mea, ca am zis ca le mai iau la mana sa le sortez, sa stiu ce dau, cui dau. In plus, atunci cand m-am apucat de marea curatenie, aveam alte planuri pentru viitorul apropiat, planuri care s-au schimbat, asa ca se pare ca s-ar putea sa mai pastrez o parte.

Vai, mare greseala, trebuiau aruncate direct, ar fi zis probabil autoarea, insa nu sunt de acord cu aceasta risipa. In plus, daca le-as fi aruncat sau dat deja mi-as fi cumparat altele de nevoie. Si nu as fi facut decat sa mai pun o caramida la construirea consumerismului.

In concluzie, am ramas cu cateva lucruri bune din aceasta carte, cu o strategie pe care inca o pun in aplicare si ajuta, insa nu cred ca este un ”manual” pentru orice fel de persoana, depinde foarte mult de activitatile pe care le desfasori, de viata ta de zi cu zi.

P.S. Eu am citit prima data despre ea la Diana, neaparat daca cititi cartea aruncati un ochi si pe tutorialele despre impaturit din articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *