Amphora Vama Veche by Alina Massier

Vama Veche nu mai e ce a fost

Corsarul by Alina MassierDar nici eu nu mai sunt, varsta aduce cu ea si ceva comoditate :). E drept, am ajuns tarziu in Vama, abia prin 2005-2006, dar bineinteles ca nici atunci nu erau toate nebuniile de astazi. Nu mi se pare ca s-a stricat, doar s-a aglomerat. Sigur ca nu mai e la fel, dar trebuie sa recunosc ca mie imi place asa cum e, nu chiar totul, dar imi place. Nu pot vorbi de cum era inainte sa ajung acolo, dar sunt lucruri care pentru mine tot nu s-au schimbat:

  • Locurile in care mananc: tot la Cherhana, Corsarul, uneori la Liana.
  • Tot la Stuf fac plaja toata ziua. Pentru muzica si pentru ca nu sunt pietre in apa. Cearceaful de plaja insa l-am schimbat pe un sezlong sub umbrela, caci imi place sa stau toata ziua pe plaja, la umbra de cele mai multe ori. Sa ma car cu umbrela de acasa ca pe vremea cand nu erau pe plaja? No way.
  • That feeling.

Desigur, sunt si lucruri care nu imi plac.

  • Unul ar fi preturile :)). Vama e mai ceva ca la Mamaia. Cred. Ca nu am mai fost in Mamaia de prea multi ani. Eu am fost socata cat de multi oameni erau la mare intr-o zi de marti. Nu ma asteptam. Dar na, eu sunt obisnuita cu marea de iunie, cand e toata a mea.
  • Am observat ca anul asta Vama veche e un fel de Vama Desperados, foarte multe locuri fiind branduite de ei. Acolo este unul dintre ele. Imi placea sa imi beau cafeaua Acolo, in linistea de dupa cei care au stat la rasarit au plecat la culcare. Imi placea simplitatea. Acum e prea mainstream, mult prea dragut decorat, not a quiet place anymore. Evident, pentru cei care au locul e genial, e mereu plin. Imi plac insa hamacele. M-am mirat sa le vad acolo unde inainte era o mica placa pe care scria ca nu se pun corturi, riscand probabil sa se surpe nisipul de greutate

Ce mi-a placut cel mai mult vara asta in Vama: reamenajarea Corsarul si amenajarea de jos, Yuva Bar, plus localul de pe cealalta parte, care nu am retinut cum se numeste, insa am retinut muzica buna ce se auzea de la ei de fiecare data cand treceam pe acolo. E locul acela unde pe vremuri era o terasa mai darapanata, unde am si cantat intr-un an :)). Ziua la Amphora, care m-a gasit citind intr-o barca din cartile necitite in liceu. Parca anul asta a fost chiar mai frumos decat in anii precedenti. Amphora Vama Veche by Alina Massier Uneori, am impresia ca nostalgicii dupa vechea Vama nici nu isi mai amintesc de fapt cum era exact – sigur, fara prea multe constructii, fara umbrelute cu sezlonguri, doar corturi, nisip, mare si bere si, ah, da, epava. Care acum a disparut de tot. Zic asta pentru ca eu abia imi mai amintesc cum era fara bucata aia uratica de “faleza”, daca ii pot spune asa, pe care am fost extrem de dezamagita sa o descopar intr-o vara.

Stiu ca vara e pe final, si totusi vreau sa va aduc in atentie ceva ce am descoperit de curand: Memento bus – autocar Bucuresti- Vama Veche. Nu am mers, dar suna bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *