Sunt mandra de tine!

Ati observat cum uneori cand cineva are o realizare si o impartaseste celor din jur cum incepi multi sa spuna “sunt mandru/mandra de tine?”

Mie mi-e greu sa inteleg lucrul asta. Poti fi mandru de cineva daca esti mama/tatal sau cineva care a ajutat la educatia persoanei respective sau daca l-ai ajutat intr-un fel sau altul la acea realizare. Dar altfel, doar pentru ca il cunosti? Sigur, poti fi mandru, dar doar de tine ca ai o astfel de cunostinta, ca te-ai imprietenit cu ea, dar nu-i poti spune ca esti mandru de el/ea.

In schimb poti sa-l/ s-o feliciti si sa te bucuri alaturi de el pentru acel lucru.

Cam atat.

2 comments

  • Exact! Sa va spun situatia mea: copilul meu a fost admis la un liceu la care s-a intrat foarte greu (liceu militar cu probe psihologice, fizice, examene grila + evaluarea natiinala). EU SUNT FOARTE MANDRA DE EL! Dar cum isi poate permite tatal lui sa fie “mandru” de el, tatal lui care este doar tata biologic, tata care nu ii plateste nici infima pensie de intretinere de 200 de lei, tata care vine sa-l vada de cateva ori pe an, care nu l-a vegheat niciodata cand a fost bolnav, care nu i-a facut mancare, nu l-a imbaiat, imbracat, nu i-a facut niciodata pachetelul pentru scoala si nici n-a fost vreodata la serviciu ca sa-i ofere tot ce are nevoie copilul lui??…. etc….
    Acum a devenit brusc “mandru” si vrea sa participe la “juramantul” fiului lui.
    Am asa un sentiment ciudat de amaraciune, neputinta, nedreptate…

    • E greu sa intelegem felul in care simt altii. V-as spune sa nu ma amarati, dar stiu ca e greu sa ignorati. Sunt convinsa ca baiatul stie cine i-a fost aproape, chiar daca poate e la o varsta la care poate nu mai este asa apropiat de parinti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *