Slow travel in Bucovina – Unde mancam

Ca sa ne fie clar de la inceput, acesta nu este un post despre manastirile din Bucovina.

Este despre o vacanta in care n-am facut mai nimic, ati putea spune. Ne-am trezit, am baut cafea, am mancat, ne-am plimbat, am citit. Am stat mult. Am stat si a doua zi, pentru ca nu terminasem in prima, cum zicea o vorba.

Am stat in Campulung Moldovenesc. Am avut o “cazare” minunata, dar pe care nu v-o pot recomanda, caci este privata.

Cum intri in oras venind dinspre Bucuresti, undeva pe partea dreapta este un panou pe care scrie Pastravarie, asa ca intr-una dintre zile am pornind intr-acolo. Din 50m in 50m, in functie de cum era drumul mai vedeai cate un pancarta care te indruma spre Pastravaria Liliana, sub care mai era inca una cu Muzeu (vi-l recomand).

Undeva dupa ce se termina toate casele, pe un drum ingust de tara, cand parca nu-ti mai vine sa crezi ca vei mai vedea picior de om, ajungi in parcarea de la Liliana. O minunatie! Nu parcarea, ci locul 🙂

Noi habar nu aveam unde mergem, nu citisem nimic inainte, nici nu stiam daca se poate manca acolo sau doar poti cumpara peste pentru acasa, ma gandeam ca e un loc micut, cu un lac cu pesti, poate o masa, doua (speram noi) si aia e.

Dar nu! Cum intri pe poarta, te intampina bazinele cu pastravi. Apoi curtea mare, cu mese si foisoare si casutele unde te poti caza. Locul este superb, motiv pentru care ne-am intors si in ziua urmatoare. Noi am stat intr-un foisor inconjurat de apa in care inotau evident cativa pesti.

Am mancat cate doi pastravi de fiecare (cam 200g bucata) – prajiti si grill, cu mamaliguta si mujdei, evident + niste branza de burduf. De baut – traditionalul sirop de brad cu apa minerala. Totul ne-a costat vreo 80lei, decent zic eu, comparativ cu Cherhanaua din Vama Veche. Nu stiu ce altceva mai este in meniu, noi nu am primit unul, oricum venisem pentru peste. Aveau si cartofi prajiti si ceva dulce cu siguranta, am vazut cand duceau comanda unei alte mese.

Daca ajungeti in zona, dati o fuga si la Liliana pentru o masa delicioasa.

Foisor Pastravarie Liliana - Foto Alina Massier Liliana - Bucovina, Campulung Moldovenesc Sirop de brad - Bucovina

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *