Intre 2 seri de jazz, o dupa-amiaza de muzica veche si teatru Noh asezonata cu plimbari cu si pe langa barca

Festivalul a ajuns la cea de-a treisprezecea editie. Cum de nu au fost puse pana acum la dispozitie spectatorilor transportul de la Resita la Garana avand in vedere cat de anevoios se ajunge pana aici? Tocmai asta este si ideea. Sa nu poata ajunge oricine, pentru ca cei care isi doresc cu adevarat sa fie aici gasesc calea.

Asa a inceput acum o saptamana minunatul weekend petrecut la Festivalul de Jazz de la Garana.

M-am urcat in tren cu 2 amici, pe el il stiam, pe ea o cunoscusem cu o zi inainte cand ne-am luat biletele si am mancat prajituri bune. Dupa mai bine de 7 ore de mers cu trenul, grupul de 3 s-a transformat in gasca de 15 persoane cu care am pornit prin Resita in cautarea unui mijloc de transport spre Garana. Ajunsi la destinatie, am cercetat zona, am gasit un loc frumos, aproape de rau unde ne-am pus cu totii corturile.

Pentru ca mai aveam de asteptat cateva ore pana la inceperea concertelor ne-am indreptat spre lacul din apropiere, daca se poate spune asa, avand in vedere ca am mers aproximativ o ora pe jos, pe sosea, prin padure si iar pe sosea. Dar a meritat. Ne-am racorit, am facut plaja si ne-am plimbat cu barca.

Concertele au inceput cu intarziere in prima seara datorita problemelor tehnice, iar ordinea de intrare a trupelor a fost inversata, Jaz de Necaz, cei care trebuiau sa deschida prima seara, au intrat dupa Andrzej Jagodzinski Trio, pentru ca cei urma sa poata prinde avionul. Chopin in Jazz a trio-ului polonez mie mi-a placut mult, desi nu toti au fost la fel de incantati, poate si pentru ca nu erau inca destul de incalziti, muzical vorbind.

Norvegienii din prima seara, Terje Rypdal Group s-au prezentat exceptional, ca de altfel toata trupele din aceasta tara, reprezentatii ei fiind nelipsiti in fiecare seara de spectacol.

Spectacolul a fost intrerupt de o pana de curent, la cortul Omuletilor Verzi timpul fiind umplut de ritmurile echipei Drum Up.

Publicul a asteptat cuminte recitalul elvetienilor de la Nik Bartsch’s Ronin care au facut deliciul primei seri, nu doar prin muzica lor ci si prin spectacolul de lumini oferit.

Dupa prima seara de jazz, a urmat o dupa amiaza petrecuta la Brebu Nou unde avea loc Festivalul de Muzica Veche care s-a tinut in Biserica Catolica din localitate.

-va urma-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *