Everlasting Festival Called Summer – review

Vara a inceput devreme anul acesta. Si cand spun vara, ma refer la sentimentul pe care ti-l da acest anotimp – de distractie, libertate, de “the world is mine”.

Am fost luata total pe nepregatite cand, pe la sfarsitul lunii aprilie, mi s-a oferit posibilitatea sa plec in Turcia si uite asa a doua zi eram in avion cu destinatia Dyiarbakir, locatie de care nu auzisem pana atunci. TurkeyNu era Turcia pe care o stiam cu totii, cu mare si plaja, ci o cu totul alta fata a acestei tari, cea de la granita cu Siria si Irak, cu multe pesteri si asezaminte de demult, cu oameni calzi, deschisi si care tin foarte mult la obiceiurile lor.
hasenkeyf
Mai multe poze aici.

N-am ajuns sa ma dezmeticesc bine si m-am trezit la Viena, din nou o excursie ce nu era programata. Multi m-au pus apoi sa compar, intrebandu-ma unde mi-a placut mai mult, ceea ce a fost imposibil – oameni calzi vs oameni reci, ruine vs cladiri impozante ce te faceau sa te simti mic, culturi total diferite, ambele locuri extraodinare. Am vizitat mult, a fost frumos, scurt si obositor. Gradina zoologica e geniala.vienroz
Si cum la intoarcere Budapesta ne facea cu ochiul, ne-am oprit pentru cateva ore sa luam cina si sa ne plimbam putin pe strazile din centru.budapesta.
Ne-am intors si in Romania unde am fost intampinati cu un blocaj in trafic unde ne-am cam pierdut rabdarea, motiv pentru care ne-am hotarat sa ne oprim sa ne linistim putin la Cetatea Devei care din pacate se afla intr-o stare deplorabila.

Au urmat apoi distractii de oras, festivaluri de strada streedeliveryB-fit in Street, Street Delivery, concerte si evenimente, iar dupa un super bal al arhitecturii, am plecat din nou cu destinatia Vama Veche. La inceput de iunie am gasit plaja acum cum imi place mie, mai putin populata decat in plin sezon, asa ca am reeditat experienta la sfarsit de iunie. Ordinea evenimentelor aproape nu mi-o mai amintesc.mare

Luna iulie a debutat cu BestFest, unde am dansat in ploaie la Patrice si apoi am asteptat cu totii cuminti pana la sfarsit concertul The Killers. Excapadele rurale au fost si ele binevenite vara aceastatara, intercalate printre minunatele zile la Rasnov unde m-am bucurat de cai si ore de echitatie, doua zile la Cheile Gradistei, de super weekendul la Festivalul de Jazz de la Garana, despre care am scrie pe larg vreo trei posturi – aici, aici si aici.
garanagarana2

Pentru ca in august am fost retinuta cu treburi prin Bucuresti, a trebuit sa ma multumesc cu o singura iesire din oras, relaxare placuta la sat, umplandu-mi timpul in care nu aveam treaba cu iesiri la cafele si limonade in cafenele si terase dragute din Bucuresti. Am fost un pic dezamagita ca timpul nu mi-a permis sa mai ajuns la mare asa cum imi propusesem.

Septembrie insa a fost inceput promitator cu o excursie la Brasov, unde ne-am bucurat de nebuniile din Parc Aventura aventurasi apoi de o vizita la Cetatea Rasnov, unde bine ca am ajuns inainte sa se darame un perete al acesteia :P. Au urmat Zilele Bucurestiului si din nou plimbari prin oras, descoperind multe locuri frumoase ale acestei capitale despre care vorbim de rau de cele mai multe ori.

Nici nu stiu cum a trecut luna septembrie si cum la un gratar aproape improvizat, mai in gluma mai in serios ne-am hotarat sa mergem sa facem un ultim drum la mare pe anul acesta. Vremea a tinut cu noi si in loc de cele cateva ore pe care ni le alocasem excursiei s-au facut doua zile, drumul de intoarcere fiind un pic deviat din proprie initiativa, intr-un loc extraordinar cu nisip fin si stralucitor, cu copaci cu plete pe tulpini, un loc ce apare si dispare uneori.
_MG_2682_MG_2919_MG_3090_MG_3081
_MG_3162

Iar acum dupa cinci luni de vara sunt pregatita sa vina toamna si sa trecem la treaba.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *