Cum a fost la Webstock 2014

In timp ce scriu acest articol imi beau cafeaua din cana verde McCafe primita la Webstock, pentru a fi mai aproape de evenimentul ce a avut loc vineri, 26 septembrie.

Daca in timpul evenimentului am comunicat pe facebook si twitter, revin acum pe blog cu informatii mai pe larg.

O sa va povestesc despre prima parte a zilei, caci ca si anul trecut aceasta a fost preferata mea. In ceea ce priveste microconferintele, nu pot sa spun decat ca mi-a parut rau ca n-am putut fi concomintent in toate salile, dar din fericire toate conversatiile despre Webstock s-au strans pe ZeList LiveWall! http://www.zelist.ro/live/webstock si am putut urmari si ce s-a intamplat in celelalte 2 sali.

Asa cum ne-a comunicat Cristian Manafu, tema generala a Webstock 2014 a fost Romania si veti vedea de ce.

Sesiunea 1 – Inspired to Inspire

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank Romania (inca un CEO cu un discurs plictisitor ati zice probabil) ne-a surprins cu o prezentare in limba romana. Conform Business Magazin este cel mai admirat CEO din Romania si nu degeaba. Mai este numit CEO Blogger, evident pentru ca are un blog. Este de asemenea fotograf – si nu unul amator, ci profesionist, obisnuind chiar sa vanda din fotografiile pe care le realizeaza. De asemenea, este un impatimit la Ironman, pe care l-a vazut ca pe un proiect personal pentru care trebuie sa iei in serios antrenamentele, caci IronMan nu este nici pe departe o competitie cu ceilalti ci cu tine.

Atunci cand faci multe lucruri, cel mai dificil este sa gasesti un echilibru ca totul sa fie in armonie – spune Steven van Groningen printr-o comparatie cu armonia dintr-o orchestra (el insusi luand lectii de clarinet).

Razvan Exarhu a fost primul care ne-a urat Craciun Fericit, anul acesta. Apoi am trecut la lucruri serioase si ne-a povestit despre lansarea aplicatiei Taste of Romania cu mult tarhon. Filmuletul aici.

Turistii nu vor sa riste nimic si de aceea bucataria romaneasca se stinge usor, usor (ca exemplu, cel mai mancat peste din delta este pieptul de pui, ne-a spus Razvan Exarhu).

De la Andrea Rossini am aflat ca Vodafone vine de la Voice, Data Phone – desi acum peste 20 ani nu aveam inca smartphone-uri si alte nebunii cu transfer de date, dar erau in plan.

Romania este a doua tara din lume, dupa Noua Zeelanda in care Vodafone a lansat Supernet.

Prezentarea lui Catalin Nastasoiu mi-a placut tare mult. El ne-a prezentat pixelul  imaginii lui. Pixelul lui numit Romania din care a creat toate celelalte lucruri. Va invit pe pagina Ronativ sa vedeti despre ce este vorba.

Fiecare roman isi poarta Romania lui.

Sesiunea 2 – The road to success

Emi Gal (Branient) a inceput cu mottoul Keep Calm and Carry On, apartinandu-i lui Churchill, menit sa imbunatateasca moralul oamenilor. Ne-a povestit cat de greu este sa construiesti start-ups, cum intr-o zi a pus 2 birouri in dormitor si si-a facut firma. Oricate dificultati ai intampina totul este sa Keep Calm and Carry On.

Sergiu Biris ne-a comunicat cateva lectii in antreprenoriatul online din care am retinut urmatoarele:

–          Incepe cat mai tanar, caci ai mai multa energie, treci mai usor peste esecuri si riscurile nu par atat de mari

–          O echipa buna valoreaza mai mult decat banii intr-un start-up

–          Orice problema este o oportunitate ascunsa

–          Overnight success usually takes 15 years

–          Trebuie sa ai incredere ca se va intampla.

Mihai Sfrijan ( King) ne-a povestit despre jocuri, motiv pentru care pe mine m-a cam pierdut, nefiind amatoare de jocuri pe calculator sau mobil. Am retinut insa ca noii aventurieri sunt antreprenorii.

Nici despre prezentarea lui Florin Dobre (designer) nu am fost multe cuvinte de spus. A prezentat un filmulet cu imagini din cariera lui in fashion, insa nu s-a descurcat prea bine la vorbitul in public. I-am retinut insa supararea ca sponsorii mari nu vin la evenimentele fashion, ca oricare ar fi moda te poti imbraca dupa propriul stil si ca moda este frumoasa pana deschizi gura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *