Aici se lucreaza

De cum iesi de la statia de metrou Piata Sudului dai nas in nas cu un intreg santier.

Pentru ca nu era de ajuns ca de vreo jumatate de an au stricat jumatate din parcul ce tocmai fusese amenajat pentru a construi…ceva (mister), mai nou s-au apucat de refacut soseaua. Si acest lucru este un mister deoarece mi se pare inutil sa refaci un drum daca nu e nevoie, iar Soseaua Berceni chiar era intr-o stare foarte buna. In schimb, utilajele necesare asfaltarii impreuna cu cele de la santierul de langa au blocat si deteriorat trotuarul, iar acesta ar trebui neaparat refacut. Ceea ce probabil nu se va intampla.

Nu va puteti da seama cat de minunat este sa iesi de la metrou in miezul zilei, sa te strecori printre toate masinarii, dar si printre cei care mai fac un ban de buzunar vanzand legume, fructe, flori si alte zarzavaturi, adapostiti, sau nu(pentru cei care s-au trezit mai tarziu si nu au mai apucat un loc strategic), la umbra utilajelor.

Si sigur ca da, vine si seara, vremea cand unii dorm si altii muncesc, cand se decoperteaza, asfalteaza, ziua fiind imposibil datorita traficului. Pe de-o parte e bine, evident. Pe de alta parte, daca drumul este blocat pe partea care se lucreaza, eu cum ajung in fata blocului cand vin din oras? Pai pe jos, asa cum am venit aseara, uitandu-ma in stanga si in dreapta sa nu patesc ceva. Ajunsa acasa cu bine tot nu sunt multumita. Cum dorm? Ca e mare galagie, de miros nici nu mai vorbesc.

Pana la urma reusesc sa adorm cu aceeasi intrebare in gand: De ce trebuie refacut un drum daca nu e nevoie, cand sunt atatea strazi pe care risti sa-ti strici masina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *