Scaun masa

5 lucruri care mi-au facut viata de mama mai usoara la inceput de drum

Pentru fiecare mama lucrurile stau diferit, poate ce a fost de mare ajutor unei alte mame pentru mine a fost total inutil si invers. Totusi, iata, pe scurt, fara prea multe detalii care sa va convinga de ce nu m-am putut lipsi:

1. Sistemul de purtare – pentru mine sistemul a mers in paralel cu carutul (desi initial, ca o mama informata care le stie pe toate zisesem ca eu nu am nevoie de carut), mai ales pentru plimbarile cu bunicii. Daca aveti asa ceva, bunici adica, e minunat! Eu am folosit sling, wrap tesut si ssc. Slingul pentru iesirile mai scurte sau si cu masina, unde trebuia sa dau/pun repede copilul, wrapul pentru plimbarile lungi in parc. Si acum, la peste 2 ani, mai folosesc uneori slingul, ocupa mai putin spatiu decat ssc-ul. Cat despre protectia de iarna, eu initial am vrut sa imi iau o geaca de purtare, dar nu a fost sa fie. Pana la urma, pentru mine, a fost mai buna protectia, am mai folosit-o si in loc de patura la carut.

suport-anatomic-burete-pentru-baita-0luni-tega-baby-100918162. Burete de baie – cadita am folosit-o cam o saptamana. Apoi, chiuveta a fost baza, iar din chiuveta direct in cada mare, si aici acest burete a fost cea de-a treia mana. Noi am luat de la Jumbo si Bebetei, in jur de 15lei.

3. Pernita antireflux – initial am cumparat-o pentru ca cineva imi spusese ca ajuta. Nu mai stiu la ce, oricum nu aveam de unde sa stiu ca va avea copil reflux. Dar a avut. Insa, pentru mine, nu asta a fost cel mai important motiv pentru care pernita a facut magie, ci pentru ca a fost un patut minuscul in care copilul se simtea in siguranta, inghesuit ca in uter, si a putut dormi in patutul lui. In plus, pe pernita fiind, il puteam transporta usor dintr-o camera in alta, fara sa-l deranjam. A da, si ma mai linistea faptul ca stiam ca nu se poate roti pe burta, stiti voi sindromul ala care ne sperie la inceput si nu ne lasa sa dormim. Tot de la Jumbo, vreo 40lei, dar se gasesc peste tot, tot felul de modele.

4. Perna de alaptare – asta e de luat cand pleci la maternitate sa nasti. Daca as fi avut-o atunci, acolo, altfel ar fi stat situatia.

8786e7264368d6ce5378bf99b0bc6187--seat-available-baby-list5. Scaunul de masa travel – o iesire pana la restaurant sau vacante mai lungi sunt altfel cu scaunul – geanta (desigur, atunci cand copilul sta in fundulet). Are spatiu de depozitare suficient, e usor de transportat si nu stai sa mai cauti restaurantele cu scaun de copil (sau cu scaun curat de copil). Eu am ales modelul Munchkin, mi s-a parut ca satisfacea mai multe nevoi, a fost in jur de 90lei.

One thought on “5 lucruri care mi-au facut viata de mama mai usoara la inceput de drum

  1. Pingback: Cu copilul la concert « Alina Massier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *